WLTAWA

(letní prázdniny 24.7. - 29.7. 2002)

STŘEDA 24.7.
14:25 - Netrefím autem na Likusák. Velekněz Václav se asi těžce loučí s domovem; už 10 minut o něm nic nevím. Možná si myslí že už se nevrátí
15:33 - Klukům se, nevím jak, podařilo ten kamión věcí narvatdo kufru a teď uchycujou loď. Už se těším na cestu. Magda si sebou pro jistotu nevzala telefon. Ach jo.
17:25 - Benzínka za Humpolcem - Za odměnu jsem si koupila Lucky v krásné stříbrně krabičce. Vypadíá to, že zas za chvíli začne pršet, a už nikdy nepřestane. Pow s MIlanem upgradovli srdíčko na anténě u auta umělohmotným kostlivcem.
21:05 - Asi před půl hodinou jsme dorazili do Vyššího Brodu. Tři stany už stojí, a Katka nám zajistila cizí oheň na naše špekáčky. Je tu zima a mokro, a možná bude bitka o to, kdo bude spát v autě.
21:27 - Miláčkové vaří bramborovou kaši a spotřebovali na to asi 3/4 filmovky soli. Ale aspoň už je poživatelná.
22:43 - Vydali jsme se hromadně do hospody probírat organizační věci. V 11 tu zavírají. Je to tu drahý a útulný a maj tu funkční krb s ohněm.
23:12 - Jsou tu 4 stoly. U 1. nikdo, u 2. 2 lidi, u 3. 10 lidí a u 4. asi 156 lidí. Jsou to Němčouři a zhruba v tak desetiminutových intervalech třískají rukama do stolu. Taky tady jsou mouchy. Je jich moc a jsou všude
01:39 - Sedíme s Milanem, Powem a Tomem ve Státu_Maine a kouříme a posloucháme Kabáty. Našla jsem telefén 6210. Ach jo. Tajně doufám že se majitel nenajde.
02:12 - Petr s Milanem se probírají holčičíma krosnama a zasmradili celé auto nějakým sprejem. Musíme to vyhulit luckama, bo to smrdí opravdu hrozně.

ČTVRTEK 25.7.
08:43 - Mno...majitel už se ozval a vzbudil mě ještě před devátou :((. Pan podnikatel bydlí ve stanu v podstatě vedle nás, a vypadí spíš jako student filosofické fakulty.
Zuza s Magdou se hrdinně vydaly do obchodu. Tom našel v noci ve spacáku kotě a tak spalo s náma. Zaručeně tam mělo nejvíc místa ze všech. Sebou ho asi brát nebudem.
13:51 - 2. jez v pohodě; vymáchala jsem se až při otáčení a brždění u břehu. Brodit se čtvrt hodiny přes deset metrů čirokou řeku je taky docela veselé, kór když člověk do řeky vstoupí 20 metrů od jezu a na druhý břeh vyleze ještě asi tak o 30 metrů dál.
14:24 - Pauza na oběd. Kluci si nevzali chleba, popřípadě ho už cestou snědli, a tak si teď pochvaují, jak je špek s hořčicí a se špekem výborný.
19:57 - V Rožmberku byla přestávka na nákup, a tak yna lov kačen. Nakonec jsme se nad těmi nebohými tvory smilovali, a hurá na jez. Zatímco my s Vojtou jsme ho 2x sjeli v pohodě, Milan s Powem se vymleli hnedka na první pokus :)). Vojtěch na základě mé bezděčné obavy pojal nápad sjet nějaký jez pozadu.
Raft nám úspěšně ujel, taxme si ještě s Milanem a Powem (když nás asi tak po hodině dohnali) dali rauchpauzu, a mezitím začalo tak nehorázně pršet, že jsem si musela vzít pláštěnku.
Po další hodině plavby se konečně kdesi na břehu objevili naši. Nastala výměna korábů (Paul se Zuzanou na vydře) a my s Milanem jsme se vydali pro auto. Asi po 300 metrech chůze nám zastavil nějaký pražák co jel do kempu ve Vyšším Brodě, a tak jsme vystoupili asi dva metry od Státu_Maine :))
21:04 - A nezaprší a nezaprší. Hospoda plná, krb v obležení, tak jsem si aspoň koupila něco dobrýho. Dle Českého rozhlasu 1 má být zítra v podstatě škaredě, někde občas ne.

PÁTEK 26.7.
UNKNOWN TIME - Na vodě se nehorázně paří. Připojili jsme se ke křižníku Potěmkin, a tak tu hulíme a chlastáme pivo a koňak a slivovici, a spřátelená posádka vytáhla kytaru, tak Tom hraje Moderní děvče
15:15 - Přežili jsme na raftu 2 jezy, Vojta s Milanem ten druhý tak trochu nezvládli. Zakotvili jsme v kempu, jdeme jíst. Hurá!
Při záchraně raftu a křižníku Potěmkin a jejich posádek, jsem si zlomila nehet na malíčku. Ach jo :(
16:49 - Stopujeme s Tomem u Větřní na busové zastávce a přímo proti nám stojí flojdi. Bus by měl jet tak za 10 minut.
16:59 - Sotva autobus přijel, policajti se zdekovali, a ještě k tomu jedeme někam jinam než potřebujeme. Ach jo.
18:39 - Holky staví stan, a vypadá to docela vesele. Máme loděmi vyhraničený prostor pro menší skautský tábor. Po postavení všech tří stanů zůstalo uprostřed místo asi tak 2x3 metry.
Dojedla jsem své poslední zásoby (jahodovou přesnídávku). Čím to, že stan, který lze postavit během pěti minut, staví holky už skoro půl hodiny?
19:35 - Zatímco jsme se sprchovaly, kluci dali holkám pod stan pár kamenů, a ty je teď zas vyndavají. Docela veselá scénka. VV se ještě nevrátil.
20:46 - Najedli jsme se ovesné kaše, začíná pršet, a my jdeme na mši. Třeba nám nikdo nic neukradne. Zuza a Katka strašně falešně zpívají píseň Lásko od karla Kryla.
Velekněz nás vyhnal na nejvyšší vrch v jižních Čechách, odkud je výhled na konec Krumlova a tady bude omše svätá. Sedíme na skále a koukáme dolů. Po té cestě sem jsem docela zvědavá jak se dostaneme zpátky do kempu.
22:55 - Celý sestup jsem strávila s taškou přes rameno, karimatkou v jedné a s mobilem v druhé ruce
Zase sedíme v hospodě. Nemají ani broskev, tak jsem si musela dát vodku s džusem. Zuza se tváří jako nehorázný ochlasta, a pořád někoho ukecává aby si s ní dal rum, vodku, fernet nebo tequilu.
  • Zuzana aktivně organizuje přísun alkoholu. Velekněz se rozhlíží a nic neříká...copak si asi myslí? :)
  • Chtěla jsem si dát mlíko, ale paní hospodská ho celé vylila do palačinek.
  • Ze Zuzy už mluví ty dva rumy. Chtěla nám nakecat, že píseň Hej, člověče Boží, se jmenuje Omnia vincit amor.
  • Milan hraje na kytaru Bratříčku zavírej vrátka a zpívá s námi celá hospoda. Docela fajn pocit.
  • Asi jsme přeřvali vedlejší společnost, neboť se k nám přidal jejich kytarista
    01:05 - VV se zdekoval. Bolí mě v krku od toho řvaní.
    01:15 - Vojtíšek tu už asi 2 hodiny sedí, nic neříká a tváří se jak kakabus
    01:27 - Se spřátelenou společností jsme se rozešli ve zlém, bo jsme nezpívali Jaro, ale Trabanta. No nic, tady oknčíme, neboť nastala zavírací hodina.
  • SOBOTA 27.7.
    12:29 - S Vojtou, Tomem a Milanem jsme spali na open air, a dokud nevstali pražáci odvedle, tak to bylo v klidu. Protože v noci začalo systematicky krápat, přikryli jsme se s Milanem pláštěnkama. Jak jsem ráno zjistila, z 95% to bylo účelné a úspěšné.
    Máme po snídani, a VV zas prudí že máme vyrážet :(
    12:22 - Máme za sebou 2 šlajsny. Tu první pod dřevěným mostem jsme přeplavili zvenku, a ta druhá by byla fajn, který na nás 5 metrů před šlajsnou začal řvát že si ten raft zaplatíme jestli se roztrhne, bo jsem se nebyli podívat jak vypadá (holt jsme věřili Potěmkinovi kteří to jeli už xkrát). Jakmile jsme se obrátlili a razili ke břehu, VV se rozhodl že je to v pohodě a máme jet rovnou...
    14:16 - Už jsme skoro na konci Krumlova. Úspěšně driftujeme. Třetí jez jsme zvládli v pohodě a předtím jsme se zhoupli na laně do Wltawy. Studená byla sice dost, ale aspoň bylo veselo. Tom s Paulem se vysekali na vydře a skřípli si příď, takže dneska prý budou už jen přenášet.
    Za jezem se odpojily Magda s Katkou na pálavě a chvátaly dopředu a VV vylezl na most, pak si vzal věci a frčel pro auto.
    Taky jsem zabodovala když jsem ve vodě lovila Zuzanino pádlo a pak ještě moje. Mám z toho docela odřené nohy a VV mi řekl, že za tento zákrok bych byla hodna řádu nebo čeho sovětského vojína a Zuza mi zazpívala jako vyjádření vděku Krylovu Píseň neznámého vojína.
    15:09 - Přestávka na oběd. Na jednom stromě, asi 4 metry vysoko jsou nějké boty a Milan se chystá že pro ně vyleze, protože Tomovi uplavala jedna teniska a jiné použitelné boty nemá...1. pokus se nezdařil.
    Pokouší se je shodit tak, že tam hází flašku s vodou na laně. Láhev se zahákla za nižší větev a lano se přervalo.
    Další akce: na strom leze Pow a nemá se čeho chytit. Zuza se o něj bojí
    Kluci svazujou pádla aby Pow nemusel šplhat až nahoru.
    Powovi se povedlo shodit ty tenisky, ale Tom se do nich nevleze...no, nakonec je obul, ale mám dojem, že je zas za chvíli vyzul, že bude radši bosky než v malých botách.
    17:11 - Zuza seděla celou dobu naproti mě a najednou tam nebyla. Asi 5 minut se belhala za námi a já musela celou tu dobu držet loď...docela dobrá posilovna
    Potkali jsme křižník Potěmkin. Zpívají docela veselé žalmy. Dorazili jsme jejich koňak a oni naši slivku
    18:52 - Hurá hurá hurá! Jsme v kempu. Asi půl kiláku před ním je jez, kde jsme se zas po dlouhé době ;) potkali s křižníkem, (je to k nevíře, ale ten plovoucí tank se vešel do té úzké uličky) který se po srážce se stohem slámy opět odpojil. Kemp nepatří mezi nejlevnější, ale zato tu jsou zadarmo sprchy. Kluci vaří fazole. Jsem zvědavá kdy budou večeřet.
    20:10 - Milan rozmotává asi 50ti metrovej špagát, Paul šmirgluje loď a fazloe už jsou skoro hotové.
    Ještě me napadlo, že jsme si s klukama a se Zuzou ušetřili cestu a peníze, po posádka Potěmkinu když skončila se žalmy, začala zpívat Pašije.
    21:40 - Taxme se všichni najedli fazolí. VV nám nechtěl věřit, že jsme si s křižníkem zazpívali Bože můj, Bože můj, proč jsi mě opustil, Otčenáš, a poslechli si Pašije.
    Ostrá parta (fazole s ostrým kečupem) hodila po Vojtovi fazole a on je teď postříkal kečupem, takže jsou strašně ublížení, protože si dovolil jim to oplatit.
    22:42 - Sedíme v hospodě "Na Vejtoni", jenž se rozkládá v tělocvičně. Obsluha veškerá žádná. Chce se mi spát.

    NEDĚLE 28.7.
    11:20 - Zmokl mi spacák, v noci byla zima a ještě jsme musli jít na mši, kde bylo knězi rozumět každé desáté slovo. Teď je pro změnu zas strašný vedro, VV se odebral na prohlídku kláštera (Zlatá koruna) a my zas nemáme co dělat.
    15:22 - Kotvíme u Dívčího kamene. Posádka na lodi je děsivá (já+Paul s VV a holkama), ale stále žijem. Zatím jsme probrali nejlepší knihy a kdy berou kněží inspiraci na kázání. VV a spol se šli podívat na hrad, což je někde na kopci, tak nabírám síly odpolední siestou na trávníku.
    20:45 - 1. jez který jsme dneska potkali, a on se musí přenášet! :(( Jinak, konečně jsme v Boršově a jedem s Vojtou pro auto a on tady má jen tričko a plavky.
    23:59 - Sedím na silnici v díře jménem Štěkře a mám v nohách asi 12 kiláků a před sebou ještě minimálně 2, patrně lesem. Vzhledem k tomu, že na výpadovku na Krumlov jsem se dostali asi tak v 9, tak nám už nikdo nezastavil a byli jsme nuceni jít pěšky. Velekněze prý rozveselila moje smska "jsme v hajzlu, začněte se modlit". Máme mapu, nikoli světlo, a Vojta se rozhodl, že nepůjdeme po silnici, nýbrž po modré trase, což je prý zkratka...Ještě že má Vojta sebou ten výživný tikťak.
    01:00 - Příjezd do kempu. Chci SPÁT!
    Zbytek nás přivítl s radostí a taky s výčitkou na rtech kde jsme tak dlouho. Nakonec to vypadalo tak, že my jsme byli na procházce krajinou, zatímco oni trpěli v kempu u ohně. Někdo v sobě našel dokonce sílu uvařit polívky a otevřít obě falšky vína. Aspoň něco.

    PONDĚLÍ 29.7.
    09:45 - Je nehorázný vedro! :( Takový, že se nedá ani spát. Mám tak sedřený nohy, že nevím, jestli je horší chodit v botech nebo bosky. Je tu štěrk :(
    11:21 - Ležím ve STÍNU, 3 metry od vody, nic nedělám a mám se dobře. Poněkud se nám rozteklo máslo, ale to nevadí, aspoň jsme nemuseli řešit jak ho aplikovat na rýžovou kaši. Jak do toho ale někdo může jen tak zmíchat skořici, tomu opravdu nerozumím.
    2x jsem se osmělila a vnořila se do Wltawy, a nebýt voda špinavá jak prasátko, bylo by to i moc příjemné.
    Mám nehorázně spálený stehna od toho driftvání na raftu a pálí to jako čert.
    NĚKDE NA ŘECE - S Tomem úspěšně driftujeme jako háčci, Zuza s VV na kormidlu a ty dvě další nádhery uprostřed. Ovšem zařvat na Magdu že je 50 metrů před námi kámen nemá cenu, protože když ho úspěšně přejedeme a Magdička náhodou zaregistruje jak se o něj dře raft, zeptá se co to bylo, a proč jsme jí to neřekli. Mimo to tak zastává názor že ona jediná ze všech pádluje správně a ostatní to buď flákají, nebo pádlujou špatně.
    Už jsme se vykoupali a Katka ztratila brejle. Driftování je velice hezký sport.
    JEŠTĚ POŘÁD NA WLTAWĚ - Kotvíme u břehu a Kateř s VV šli natrhat kukuřici. Kromě toho papáme rybíz a obrovské ostružiny které kolem břehů rostou.
    Jedeme na dnešní 2. šlajsnu
    15:20 - Už půl hodiny tvrdnem u 3. jezu a jezdíme pořád dokola. Konečně se mi zadařilo si sjet jez na vydře s jednou s Tomem na pálavě pozadu. Teď se chystáme s Milanem jet na bok a pak na raftu ve stoje.
    Stalo se nemožné, VV s Katkou se vyklopili na pálavě
    16:26 - Čekáme s Tomem na zastávce na bus do Boršova. Sjíždět jez na raftu v 7 lidech ve stoje je celkem sranda.
    18:40 - Barunka je napapaná a stále spálená :(. Teoreticky by se měly konat velké přípravy k odjezdu, prakticky něco dělá jen VV; Magda s Katkou už odjely. Zuza píše pohledy a kluci si vaří vrtule.
    19:40 - Vzhledem k tomu, že do kufru jsme narvali asi tak polovinu věcí než na cestu sem a máme zabraný vak kde byly vesty, miláčci vynalezli bezva způsob přepravy. Všechny vesty a karimatky navlíkli na špagát přivázanje v vydře, strčili to dovintř a vydru dali na střechu. Za celou cestu mi spadla karimatka na přední sklo jen jednou. To je pozitivní.
    21:46 - Po složitých manévrech jsme dorazili do Jindřichova Hradce. Parkujeme na náměstí a sedíme v nějaké restauraci a pijem kafe.
    22:58 - Stop na benzínce. 23.90je dost, ale na místní poměry málo. Zlatá jižní Morava.
    23:55 - Další stop na benzínce. Total dead. Jsem zvědavá jeslti usnu nebo neusnu za volantem.
    02:03 - Doma, vykoupaná a BEZ JÍDLA!!! :(((

    P.S.:Miláčci ve vlaku zaspali a dojeli až do Břeclavi. Škoda že se nevzbudili až v Budapešti...:))


    PAUL:Tome ty seš patrně magor!

    POW:Tomě mě aspoň voní nohy, tobě vyloženě páchnou

    TOM:Já prostě pádluju pádluju, kormidluju kormidluju a Paul vystupuje
    VOJTA:No taky když ty kormidlujš, kdo by nevystupoval


    back